Wat heb ik nodig om een website te bouwen? Domeinnaam of webhosting?

Comments Off on Wat heb ik nodig om een website te bouwen? Domeinnaam of webhosting?

Om een ​​website te bouwen heeft u zowel een domeinnaam als een webhostingaccount nodig.

Het kopen van een domeinnaam alleen geeft je alleen het recht om die bepaalde domeinnaam te gebruiken voor een bepaalde periode (meestal 1 jaar).

U heeft webhosting nodig om de bestanden van uw website op te slaan. Nadat u hosting heeft gekregen, moet u uw domeinnaaminstellingen bijwerken en verwijzen naar uw webhostingserviceprovider.

U kunt ook zowel het domein als de hosting bij hetzelfde bedrijf kopen. Cloud86 biedt verschillende soorten pakketten aan die passen bij het soort website dat jij graag wilt. Daarnaast bieden zij ook goede webhosting pakketten aan vanaf 1,95 euro.

Voordelen van Cloud86:

–        Meerdere websites per pakket. Je kan erg veel kosten besparen door meerdere websites onder 1 pakket te plaatsen. Je kunt een onbeperkt aantal domeinen toevoegen vanaf het “Webhosting Medium pakket”. Dit is erg voordelig

–        Elk moment opzegbaar. Bij Cloud86 heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een maandcontract. Hierdoor zit je niet aan het contract vast.  Opzegtermijnen zijn namelijk niet meer van deze tijd. Dus bij Cloud86 kun je dit elk moment annuleren

–        Geautomatiseerde backups. Een andere mooie functie van Cloud86 is dat zij elke nacht een backup maken van je websites, databases en e-mails. Deze backups kun je 24/7 terugzetten via het “Plesk control panel”. Door deze functie hoef je nooit in paniek te raken als er wat gebeurt.

Zodra je hosting hebt gekocht en je domeinnaam hebt geregistreerd, kun je beginnen met het bouwen van je website. Raadpleeg handleidingen voor het maken van een website voor volledige stapsgewijze instructies.

Moet ik ze samen kopen? Of kan ik ze apart kopen?

U kunt bij twee verschillende bedrijven een domeinnaam en webhosting kopen. In dat geval moet u uw domeinnaam echter naar uw webhostingbedrijf verwijzen door de DNS-instellingen te wijzigen.

Aan de andere kant, als u uw domeinnaam en webhosting bij hetzelfde bedrijf koopt, hoeft u de domeinnaaminstellingen niet te wijzigen.

Het is ook veel gemakkelijker om beide services onder hetzelfde dashboard te beheren en te vernieuwen.

June 18, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar