Gordijnen samenstellen? 3 tips!

Comments Off on Gordijnen samenstellen? 3 tips!

Het samenstellen van de gordijnen doe je natuurlijk niet dagelijks, dat begrijpen wij maar al te goed. Het is een aankoop waar je vertrouwen in moet hebben, het is namelijk een investering in zowel het huis als het interieur. Dat is dus een keuze die je niet zomaar maakt, maar eentje waar je goed over na moet denken.

 

Online of in de winkel?

Voorheen ging eigenlijk altijd iedereen naar de winkel toe om nieuwe gordijnen te kiezen, natuurlijk ook omdat het internet nog niet zo bekend was en de mogelijkheden er ook niet waren. Dan ging je heel gemakkelijk naar de winkel toe en bekeek je de stoffen en bedacht je welke het beste bij jouw interieur zou passen. Ter plekke in de winkel vroeg je om tips en advies, en kocht je de gordijnen.

Tegenwoordig is alles zo ver doorontwikkeld dat dit ook allemaal online kan. Zoveel webwinkels die het aanbieden, waar je ook gratis (of tegen een kleine vergoeding) stalenmateriaal kan bestellen wat via de post thuis wordt bezorgd. je kan de stoffen dan heel gemakkelijk bij het interieur houden en je keuze maken. Als je vragen hebt App, mail of bel je even naar het bedrijf en vervolgens kun je de bestelling gewoon online plaatsen. Of je er fan van bent is een tweede, maar de mogelijkheid is er wel.

 

 

Wij helpen je op weg

Wil jij de gordijnen gaan samenstellen, of dat nou in de winkel is of online? En weet je zelf niet zo goed hoe en wat, en waar je moet beginnen? Hopelijk helpen deze 3 tips jou goed op weg, en kun jij op deze manier heel gemakkelijk jouw gordijn samenstellen.

Tip 1: Kies de kleur van jouw gordijnen. 

Welke kleuren heb je in huis? Welke kleuren komen voor in jouw interieur? Als het meer kleuren zijn, in welke kleur zou je dan de gordijnen willen hebben? Wil je dat de gordijnen matchen met het interieur? Of moeten de gordijnen juist afsteken tegen de rest van de kleuren in huis en kies je voor een heel andere, opvallende kleur. 

Tip 2: Welke eigenschappen moet het gordijn hebben/ aan welke eisen moet het gordijn voldoen.

Ga voor jezelf na wat je van de gordijnen verwacht. Voor welke ruimte is het gordijn? Voor een slaapkamer adviseren wij namelijk om lichtdichte gordijnen te kiezen, voor de woonkamer juist transparante gordijnen. Is het gordijn alleen voor de sier, of moet deze bijvoorbeeld zon -en warmtewerend zijn. Is het een vereiste dat deze brandvertragend is, of wil je graag isolerende gordijnen.

Tip 3: Jouw gordijnen meten.

Dit is een van de belangrijkste tips, meet jouw gordijnen goed op. Houdt er rekening mee dat niet iedere winkel hier dezelfde instructies hanteert. Zorg er dus voor dat je altijd de instructies van de desbetreffende webshop/ winkel gebruikt. Volg de meetinstructies stap voor stap en wijk er niet vanaf. Heb je nog vragen over het opmeten, neem dan vooral contact op met het bedrijf.

 

Klaar en bestellen maar

Ik hoop dat deze 3 tips jou een beetje op weg helpen bij het samenstellen van jouw gordijnen. Bepaal voor jezelf wat je prettig vindt, naar de winkel gaan of online bestellen. Bij twijfel, vraag altijd na! Heb je na het lezen van deze 3 tips nog andere vragen? Stel ze dan gerust, 123gordijn helpt je graag verder. 

July 10, 2023 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar