Alles wat jij moet weten over een gaming pc bouwen

Comments Off on Alles wat jij moet weten over een gaming pc bouwen

Alles wat jij moet weten over een gaming pc bouwen

Wanneer je op zoek bent naar een gloednieuwe gaming pc kun je er natuurlijk voor kiezen om een kant-en-klaar exemplaar te kopen via een partij als Azerty bijvoorbeeld. De kans is echter groot dat geen enkele kant-en-klare gaming pc precies aan al jouw wensen, behoeften en eisen voldoet. In zo’n geval doe je er wellicht beter aan om zelf een gaming pc te bouwen. Wat je hiervoor nodig hebt, wat je absoluut niet moet doen, en wat de voordelen van zelf bouwen zijn, lees je allemaal in deze blog. Lees dus snel even verder!

 

Deze onderdelen heb je onder meer nodig

Voordat je kunt beginnen moet je allereerst alle benodigde onderdelen in huis hebben. Onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken bij het bouwen van een gaming pc zijn: een videokaart (GPU), een processor (CPU), RAM geheugenbanken, een moederbord, en een HDD (harde schijf) en/of SSD (solid state disk). Ook de juiste voeding, enkele ventilatoren, een besturingssysteem en een wireless card zijn erg belangrijk. Tot slot heb je een pc behuizing nodig om alles in te kunnen bouwen en enkele schroevendraaiers. Schroef eens een oude pc open om te kijken hoe zoiets er van binnen uitziet. Of speur het internet af op zoek naar handige filmpjes, handleidingen en tips en trucs omtrent pc’s bouwen.

 

Let er op dat je hier niet de fout in gaat!

Voordat je de verschillende onderdelen aanschaft, is het van belang dat je goed nagaat of alle onderdelen wel compatible met elkaar zijn. Oftewel: kunnen alle onderdelen veilig op elkaar aangesloten worden? Wanneer onderdelen niet goed op elkaar zijn afgestemd ontstaat er brandgevaar. Behoorlijk link dus!

 

Zelf een gaming pc bouwen kent vele voordelen

Heb je alle moed en kennis verzameld om aan de slag te gaan? Dan zul je er al snel achter komen dat zelf een gaming pc bouwen vele voordelen kent. Zo ben je namelijk helemaal vrij om te bepalen hoe jouw ultieme gaming pc eruit ziet. Door verschillende onderdelen te mixen en te matchen kun je een unieke pc creëren die niemand anders ter wereld heeft. Zo kun je het net zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Ook leuk om te weten: de onderdelen die jij in jouw pc bouwt zijn goedkoper dan wanneer je een kant-en-klare pc zou kopen met precies diezelfde onderdelen. Tel uit je winst!

 

https://azerty.nl/
March 1, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar